Componist Christiaan Janssen

Christiaan Janssen (Nederland, 1974) begon zijn opleiding trompet en orgel aan de Muziekacademie van ‘s Gravenvoeren (BE). Vervolgens studeerde hij achtereenvolgens HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers, Orgel bij Dorthy de Rooij en Orkestdirectie bij Jan Stulen aan het conservatorium van Maastricht. Sinds 1994 is hij actief als dirigent en als zodanig verbonden aan een symfonieorkest en twee harmonieorkesten.

Sinds 1985 knutselt hij creatief met klanken en ontwikkelt zich als een autodidact componist. Als zodanig heeft hij al meer dan 100 composities voor Harmonie en Fanfareorkesten op zijn naam staan. Zijn composities zijn romantisch van aard en hebben vaak maar enkele motiefjes waaruit de hele compositie zich ontwikkeld. Daarbij speelt contrapunt en de heldere instrumentatie een zeer belangrijke rol. Zijn composities staan, net als alle andere componisten, onder invloed van grootheden uit het verleden. Zijn werk staat vooral onder invloed van Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner en Richard Strauss.

In 2014 werd hij met ‘Jubel Mars’ winnaar van de compositiewedstrijd uitgeschreven door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen ter gelegenheid van haar 75-jarig jubileum.

Regelmatig wordt hij gevraagd voor het componeren of arrangeren van werken voor alle denkbare combinaties, van kamermuziek ensembles, blaasorkesten tot symfonieorkest bezettingen.

http://www.janssenmusic.nl