Hoorn - Loek Paulissen

Loek Paulissen (1963, Nederland) kreeg zijn eerste muzieklessen reeds op achtjarige leeftijd. Na zijn middelbare schooltijd ging hij hoorn studeren aan het conservatorium in Maastricht. Daar volgde hij lessen bij Piet Reinen en Erich Penzel en behaalde zijn master in 1990. Ook nam hij lessen Hafa-directie bij Alex Schillings en in 1991 sloot hij succesvol zijn studie Hafa-directie af aan het conservatorium van Maastricht.

Aansluitend werd hij aangenomen als eerste hoornist bij de Johan Willem Friso Kapel in Assen. Later werd hij eerste hoornist bij het Fanfare Korps KL Bereden Wapens te Vught. Tegenwoordig werkt hij als freelance hoornist bij o.a. Brussels Philharmonic. Daarnaast is hij altijd actief geweest in verschillende kamermuziek-ensembles.

Loek is, naast zijn eigen lespraktijk, ook docent hoorn bij de KOH in Eijsden en Fanfare St. Caecilia in Schimmert.
Naast zijn werkzaamheden als hoornist en docent is Loek bij diverse orkesten dirigent geweest, o.a. van de Kon. Harmonie van Gronsveld , Harmonie Orkest Concordia Treebeek, Société St. Martin Fanfare de Stein, Harmonie Amicitia Banholt en bij Harmonie St. Catharina Lemiers.