Iris Verbeeck - Slagwerk

Iris Verbeeck (°1990) startte haar muzikale carrière op achtjarige leeftijd aan de muziekacademie van Tessenderlo. Ze volgde er slagwerk bij Alois Verbeeck en piano bij Brigitte Timmermans. Hier studeerde ze voor beide instrumenten af met grootste onderscheiding. Daarna vervolgde zij haar studies slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Carlo Willems en Koen Wilmaers waarbij ze in 2014 haar masterdiploma met grote onderscheiding behaalde.

Iris volgde masterclasses en privélessen bij Rainer Seegers, Marinus Komst, Raymond Curfs, Koen Plaetinck, David Searcy, Mike Quinn, Bob Becker, Theodor Milkov e.a.
In 2011 en 2012 slaagde zij voor de auditie van het Nederlands Jeugd Orkest en werd er solist slagwerk tijdens de winter- en zomertournee. Ook slaagde ze voor de auditie voor een stageplek bij deFilharmonie en deOrkestacademie.

Vanaf dan werd ze actief als freelancer bij diverse orkesten zoals o.a. Orchestre Philharmonique de Liège, Antwerp Philharmonic Orchestra, deFilharmonie, Symfonieorkest van Vlaanderen, De Munt, De Vlaamse Opera, Nationaal Orkest van België, Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht.

Als leerkracht is Iris verbonden aan de Academie Regio Tienen (ART) en de Academie voor Muziek en Woord te Boom.