Midzomernachtconcert

donderdag 21 juni in de St. Annakerk Aldeneik, Maaseik (BE)

Een traditie wordt voortgezet!
Net als de vorige twee jaren zal Zuiderwind de langste dag van jaar muzikaal vieren in het prachtige kerkje van Aldeneik, op donderdag 21 juni aanstaande.
 
Kaarten:
reservatie: 0032-479536651 (BE) - 0031-433626720 (NL) - ensemblezuiderwind@hotmail.com
10 euro voorverkoop - 12,50 euro aan de kassa - met een gratis drankje achteraf
gratis inkom voor 'Vrienden' en 'Ambassadeurs' van Zuiderwind (wil je vriend van Zuiderwind worden? Dat kan voor 50 euro per jaar)
 
Midzomernacht
De midzomernacht of het midzomerfeest verwijst naar de zomerzonnewende op 21 juni waarop gevierd wordt dat vanaf deze dag de nachten weer langer worden. In vroegere tijden geloofden de mensen dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en hiervoor plukten ze die op deze nacht. Vreugdevuren werden ontstoken om zich te beschermen tegen de duistere krachten waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment waarop het aantal uren daglicht opnieuw afnam. De heksen danken moeder Aarde voor al het goeds dat zij het afgelopen jaar geschonken heeft. Er wordt gedanst rond vreugde vuren. Anderen geloven dat om middernacht de wereld tussen de elven en de aardse bewoners wordt geopend en er vrij verkeer mogelijk is voor de elfen. Ook is er op dit moment de mogelijkheid om contact te hebben met overledenen. Elk land viert op zijn eigen wijze deze mystieke dag. Wij hopen samen met u er een betoverende avond van te maken.
 
Programma 2018 "Youth"
In de jongste release van Blazersensemble Zuiderwind, 'Youth', wordt de luisteraar meegenomen op een reis terug in de tijd. De kamermuziek van Dvorak, Ravel, Berlioz en Janacek zorgen voor een muzikaal pallet aan jeugdherinneringen.
Woordkunstenaar Sander van den Broeck zal daarenboven met woord en daad het publiek bijstaan. Zo zal het bijwonen van dit concert dus niet enkel een muzikale luisterervaring zijn! 
 
Woordkunstenaar: Sander van den Broeck
Fluit: Helen Hendriks en Astrid Handels
Hobo: Esther Forschelen en Dorien Schrooten
Klarinet: Michèlle Geerlings en Noël Diederen
Hoorn: Kris Slootmaekers, Loek Paulissen en Erik Somers
Fagot: Inge Peters en Leonie Wolters
Cello: Renke Van Impe
Contrabas: Lisa Blok
Harp: Lisa Vandersmissen