Pianist Bert Koch

Bert Koch (°1986) groeide op in Neeroeteren. Hij startte zijn muzikale studies aan de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik. In 2009 studeerde hij af bij Jan Vermeulen (piano en pianoforte), Christel Kessels (piano en kamermuziek) en Lieven Strobbe (orgel) in het Lemmensinstituut te Leuven.

Hij is werkzaam als pianist-begeleider en leerkracht begeleidingspraktijk aan de eerder genoemde academie in Maaseik en begeleidt jaarlijks het Vlamo solistenconcours.

Bert is pianist van het Kugoni Trio (saxofoon-viool-piano), een uniek ensemble ontstaan aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2010. Het ensemble concerteerde in heel wat prestigieuze Belgische concertzalen en is een veelgevraagd ensemble in talrijke culturele centra in België. Dit trio werd reeds uitgenodigd om op te treden op festival- en cultuurdagen als IedereenKlassiek (Brugge), Cultuurmarkt (Antwerpen), KlaraFestival (Brussel), BumaClassical (Utrecht, NL) en Festival Van Vlaanderen (Kortrijk). Daarnaast maakte het trio opnames voor Radio Klara, Musiq3 en Radio4 (NL) en was het te zien op de televisiezenders Cultuur7 en Canvas.