Blazersensemble Zuiderwind

Blazersensemble Zuiderwind werd opgericht in 2005 onder initiatief van Erik Somers. De leden zijn professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg die actief zijn in diverse orkesten en academies. De kern van het ensemble is het blaaskwintet. De samenstelling van het ensemble kan echter variëren al naar gelang de te spelen muziek. Zo groeit het ensemble regelmatig uit tot een dubbelblaaskwintet, eventueel aangevuld met contrabas, basklarinet, piano en harp.

De musici van Zuiderwind stellen zich ten doel een veelzijdig en uitdagend repertoire te spelen, kwaliteitsvolle muziek voor ieder publiek. Hierbij zijn zij op zoek naar de ware ensemblecultuur waarin hartstocht en uitdrukkingskracht hand in hand gaan met een weloverwogen gevoel voor kleur en stijl. Naast het spelen van klassieke composities richt Zuiderwind zich op het ontginnen van nieuw repertoire voor blazersensemble, waarbij samenwerking met andere kunstuitingen niet uit de weg wordt gegaan. Ook het arrangeren op maat is hen niet vreemd. Zuiderwind enthousiasmeert tevens jongeren met kunst- educatieprojecten.

Ieder jaar staan er nieuwe producties in de kijker. ►zie "producties"...

 

Wil u genieten van Blazersensemble Zuiderwind, bezoek dan onze concertagenda, en wees ook van harte welkom op ons jaarlijkse Midzomernachtconcert op 21 juni in Aldeneik (BE).

Wil u ons financiëel ondersteunen om ieder jaar weer nieuwe projecten te kunnen ontwikkelen, dan kan u vriend of ambassadeur van Zuiderwind worden. 

  

  ► Meer: Concertgeschiedenis 

  ► Meer: Audiofragmenten, Foto's, Media-berichten (Krant, Affiches, Reviews, ...)

  ► Volg ons op Facebook