Sopraan Aline Lermytte

Aline Lermytte, begon haar muzikale ontwikkeling aan ‘dé Kunsthumaniora’ van Antwerpen en zette haar studie verder tot regentes muzikale opvoeding alvorens haar studie solozang te beginnen aan het conservatorium van Maastricht waar ze in 2011 haar masteropleiding zang en opera vervolledigde. Ze is actief als soliste maar was daarnaast ook lid van de Belgische KoorAcademie, het Zuidelijk Theaterkoor (Opera Zuid) en zong als eerste sopraan mee in verschillende producties van Idée Fixe.

Daarnaast vertolkte ze voor de operaklas van Maastricht de rol van Valentin in La chanson de Fortunio van J. Offenbach , zong in La Périchole (J. Offenbach) de rollen van Manuelita en Guadalena in een productie van het Brussels Operette Theater en was in juli 2010 te horen als Susanna in Mozart’s Le nozze di Figaro tijdens CoupMaastricht. In april 2011 won Aline de publieksprijs op de Music Award van Maastricht. Later dat jaar vertolkte ze de rol van Tirésias in Les mamelles de Tirésias van F. Poulenc en werd ze lid van de International Belcanto Academy waarvoor ze de rol van Gretel zong in de opera Hänsel und Gretel van Humperdinck op verschillende locaties in Nederland en in 2012 de rol van Erste Dame in Die Zauberflöte van W.A. Mozart in Velbert, Duitsland. In april 2013 vertolkte Aline de rol van Mi in Das Land des Lächelns van F. Léhar en van september tot november 2013 zong en speelde ze de rol van Euridyke in Orpheus in de onderwereld van  Jacques Offenbach in een productie van het Nieuwe Muziektheater Brasschaat.

In 2013, 2014 en 2015 voert ze de rol van Gretel/Grietje opnieuw uit in de op maat gemaakte kinderopera Hansje en Grietje van het Brussels Operette Theater.

Als zangdocente is Aline al reeds 7 jaar verbonden aan de Muziekacademies van Maasmechelen en Herenthout. Bovendien is ze ook dirigente van het Koninklijk Sint-Lutgardiskoor in Herenthout.