Verteller Frank Boonen

Frank Boonen (1976, België) leerde zijn eerste trommelroffels binnen de K.H. St.Isidorus te Deurne-Diest. Aan de Gemeentelijke muziekacademie van Tessenderlo behaalde hij, met grote onderscheiding, het einddiploma en de gemeentelijke medaille slagwerk in de klas van Aloïs Verbeeck. Ondertussen trok hij ook naar de muziekacademie van Diest waar hij bastuba studeerde bij Argo Penné.

Gedurende twee jaar was hij student bastuba in de klas van Ivan Meylemans aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen behaalde hij in de klas van Hendrik-Jan Renes het diploma “Meester in de Muziek, optie bastuba”. Aan datzelfde conservatorium studeerde Frank Harmonie- en Fanfaredirectie bij Dirk De Caluwé en Jan Hadermann. Hij behaalde hiervan zijn einddiploma met onderscheiding in mei 2002.

Reeds op zijn zeventiende werd hij dirigent van Jeugdharmonie Dorna Musica uit Deurne-Diest. Momenteel is hij dirigent van de K.H. Concordia uit Maaseik en van de K.H. St.Isidorus uit Deurne-Diest.
Ook in het muziektheater is Frank werkzaam als dirigent. Hij dirigeerde o.m. het koperensemble “Be Brass” in de kindervoorstelling “De zotte liefde van Meneer Perdu” en sinds 2015 is hij muzikaal leider van het Vlaams Muziek Theater.

Als freelance muzikant was hij reeds actief bij diverse orkesten en ensembles o.a. het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Brussels Philharmonic-Vlaams Radio Orkest, het Symfonieorkest van de Munt, het Symfonieorkest van de Vlaamse Opera, Il Novecento, der Wiener Tachenoper, het Gabriëli koperensemble, Casino- Brass Ensemble, Muziektheater Transparant, het Gents Publiekstheater, theaterhuis Hetpaleis,...

Momenteel is hij als koperleraar verbonden aan de Kunstacademies van Dilsen- Stokkem en Maaseik.

Frank is lid van de artistieke commissie orkesten van VLAMO en wordt regelmatig gevraagd als jurylid voor solisten- en orkestwedstrijden. 

Naast muziek is Frank ook vaak gevraagd als presentator, acteur of solist met een portie muzikale humor.